5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenlerinin örek, tavan ve kaideında hiçbir üstıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı örek ve en azca 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Açılıp - kapanma mesleklevinin problemsiz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu hâl kontrolör edilmelidir. 

 Bir örgüda veya katlarında bulunan her kullanıcı yürekin, gayrı kullanıcıların tasarrufında olan odalardan veya mekânlardan tedavülde olmak zorunda kalınmaksızın, bir çışitaa yahut çışitalara elden erişim sağlamlanması gerekir.

Son olarak, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen sair faktörler arasında servis ve bakım maliyetleri mekân düzenır. Yangın merdiveni sistemi mazbut olarak hizmet ve kontrollerin binalması gereken bir donanımdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden bünyelmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

Olası bir felaketle mukabillaşıldığında bünyeda kâin insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi yürekin rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Hep Binaları: Kamu binaları, umumiyetle toplanmış olarak insanoğluın bulunmuş olduğu ve ivedi durum tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, kamu binalarında yangın merdiveni zorunluluğu henüz sıkı bir şekilde uygulanır.

Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. Alelumum mühür yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Ayrıca, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, yaraşıklı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir gözcü da, nitelikli bir yangın kapısının elan faik bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın esnasında daha uzun müddet dayanır Yangın çıkış kapısı istanbul ve henüz azca tamirat gerektirir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya girişine yardımcı olacaktır.

Fakat bu yangın kapısı mevzuda alakalı yönetmelikler ve yöresel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate düzenınmalıdır. Her bina karınin yangın risk analizi mimarilmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna gereğince belirlenmelidir.

Fakat, yangın kapısı satıcıları ortada bedel farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, yaraşır fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri mürtefi Yangın Kapısı Fiyatları fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Report this wiki page